Lemon Cake
Faza: Croaziera (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 4 oua
- 6 lg tarate de ovaz
- 4 lg lapte praf degresat
- 3 lg Maizena (amidon de porumb)
- 4 linguri indulcitor
- esenta de lamaie, putina coaja de lamaie rasa (de la 1 lamaie)
Se separa albusurile de galbenuri. Se bat albusurile cu putin praf de sare pana se face o spuma consistenta. Se adauga treptat galbenusurile apoi taratele de ovaz, Maizena, laptele praf, indulcitorul si esenta+coaja de lamaie. Se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si se tine cca 25-30 min.
Se scoate cand s-a racit.
Se poate insiropa cu un sirop facut din apa, indulcitor si suc de lamie puse pe foc panadau in clocot.
P.s. Nu uitati, se mananca in 3 zile!!!
Reteta este preluata si adaptata din cartea “La Pattiserie Dukan”, dr. Pierre Dukan