Placinta cu pui si ciuperci
Ce să mai gătim? O întrebare care le frământă aproape zilnic pe gospodinte. Mai ales atunci când trebuie să satisfacem gusturile exigent ale celor din familie. Așa că ne punem mintea la contribuție și preparăm rețete delicioase, precum cea de astăzi. Poate fi consumată ca aperitiv și are avantajul că poate fi luată la pachet cu ușurință.
Rețineți vă rog, aceste rețete sunt pentru toată lumea, chiar dacă ele se potrivesc și celor care țin dieta dukan.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente (cantitățile pot fi mărite în funcție de preferințe și de dimensiunea vasului):
-4 pulpe dezosate de pui
- 1 ceapă
- 1 cutie (400 g) ciuperci feliate
- 1 legătură mărar verde
- 1 ou
- 1-2 lg brânză degresată
- sare, piper, ierburi aromate
Preparare. Scoatem ciupercile din cutie într-o sită și le lăsăm la scurs.
Tocam carnea de pui și ceapa. Adăugăm 1/3 din mărarul verde, sarea, piperul și ierburile aromate. Adăugăm într-un vas termorezistent (al meu are cam 20 cm în diametru) un strat de carne tocată, apoi deasupra punem ciupercile în alt strat, iar în final mai formăm un strat de carne.
Batem oul și îl amestecăm cu brânza degresată și mărarul verde. Turnăm oul peste ulimul strat de carne. Dăm vasul la cuptor la 180 de grade pentru circa 40-45 minute.
Se poate consuma atât cald, cât și rece ca aperitiv.