DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Placinta cu prune

E sezonul prunelor. Prunele imi amintesc si ele de copilarie. De vremurile cand mergeam in gradina parintilor si le culegeam direct din pom, iar apoi ma asezam la umbra lui si le mancam. Nu prea am mai ajuns la ai mei toamna si imi pare tare rau ca nu sunt acolo cu baietelul meu sa il duc la cules de fructe. Din fericire am prins de cateva ori culesul rosiilor, castravetilor, ardeiilor, fasolei si cartofilor si lucrul acesta i-a facut mare placere.

Reteta de fata nu e o reteta dukan. In dieta se paote consuma doar la mesele de sarbatoare, din cauza aluatului.

Faza: Consolidare (masa de sarbatoare), Stabilizare definitivă

 Scara nutrițională – Duminica la masa de sarbatoare

Ingrediente:

-1 pachet aluat foietaj (2  foi)

- 500 g prune

- 4-5 lg zahar brun sau indulcitor xilitol/eritritol

- 1 lgt scortisoara

- unt pentru uns tava

Preparare:

Prunele se spala si se scot samburii, iar apoi se taie felii. Peste ele adaugam zaharul sau indulcitorul si scortisoara si le punem pe foc mediu spre mic circa 10 minute. Nu uitati sa amestecati constant pentru a nu se prinde de funcul oalei.

Intre timp pregatim aluatul. Il lasam la dezghetat in primul rand pentru a-l putea manevra. Folositi o tava cu un diametru de 22-25 cm. Asezati o foaie in tava unsa cu putin unt.

Adaugati peste foaie umplutura de prune, pe care o repartizati corespunzator.

Se acopera cu cea de a doua foaie, se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si se introduce la copt in cuptorul incins la 180 de grade. O tineti la copt 30-40 minute in functie de cum se rumeneste.

Optional poate fi unsa placinta inainte de a fi introdusa in cuptor cu putin galbenus de ou.

Se pudreaza cu zahar si se consuma rece.

Pofta buna!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: