Placinta cu ciuperci si curcan
Am revenit dragilor din scurta vacanță de 1 mai cu forțe proaspete și pregătită pentru o nouă săptămână. Spun pregătită deoarece am pus la cale aseară o ciorbă cu perișoare de curcan, iar pe lângă aceasta am încropit și rețetă rapidă din care să putem lua și azi la pachet. Și pentru că îmi sunteți dragi impart rețeta asta care nouă ne-a plăcut tare mult.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-300 g piept de curcan sau pulpă de curcan tocată
- 200 g ciuperci din conservă scurse bine de apă
- 1 ou
- 3 lg de quark sau smântână pentru gătit (pentru cine nu e la dietă)
- ½ legătură mărar verde tocat
- sare, piper
-ierburi aromate
Preparare:
Asta e partea cea mai grea. Ba nu …coptul e partea grea…. Glumesc. Se face ultra rapid. Punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm cât de bine putem noi. Apoi luăm compoziția și o turnăm într-o tavă de chec mai mică (sau în altă formă, depinde ce avem). Vă orientați voi cu tava și în funcție de cât de înaltă vreți să vă iasă plăcinta de carne.
Punem tava în cuptorul încins la 180 de grade și coacem circa 50-60 minute. Pe la jumătatea timpului am luat tava și cu grijă am scurs o parte din lichidul care s-a adunat la suprafață. Puteți face la fel sau îl puteți lăsa acolo că în mare parte se absoarbe ulterior.
Cam atât e rețeta. Ușor și gustos cum îmi place mie.