Placinta cu branza (Pasca)
Mai mult aduce cu pasca noastră clasică, dar cum deja mai am o variantă de pască (fără gluten) am spus să nu le zăpăcesc la cap. Știu că multă lume care ține dietă se confruntă cu meniul cu ocazia unor sărbători, așa că încerc pe cât se poate să găsesc soluții pentru aceștia.
Și chiar dacă nu e sărbătoare vă invit să încercați plăcinta/pască de azi. Blatul se regăsește oarecum în rețeta de rulouri cu vanilie (pe care mi-am propus să îl testez în mai multe variante), iar ideea de a-l pregăti în forma asta vine de la Mara.
Puteți înlocui umplutura și cu una de fructe (mere de exemplu)!
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Miercuri
Ingrediente aluat:
- 2-3 lg brânză degresată (depinde cât de pline le puneți)
- 40 g amidon
-80 g gluten de grâu (înainte de a consuma vă rog să citiți despre gluten)
- 3 lg îndulcitor
- 1 fiolă esență de vanilie
- ½ plic praf de copt
Ingrediente umplutură:
-500 g brânză degresată
- 2 ouă
- 2 lg goji
- 3-4 lg îndulcitor (după gust)
- esență rom
- esență de vanilie
Preparare aluat:
Într-un bol se pun ingredientele uscate. Se adaugă mai întâi două linguri de brânză și se amestecă parțial cu lingura. Scoateți apoi lingura și frământați ca un aluat normal. Dacă e cazul mai adăugați brânză. Aluatul trebuie să fie puțin mai tare și legat. Puneți bolul în frigider pentru cel puțin 30 minute.
Preparare umplutură:
Lăsați fructele goji la hidratat în apă la temperatura camerei și esența de rom cel puțin 10 minute, iar apoi le scurgeți de apă.
Într-un bol separat amestecați brânza cu goji, îndulcitorul și esența de vanilie. Separat bateți cele două ouă. Turnați cea mai mare parte a ouălor peste brânză, dar păstrați puțin pentru uns aluatul.
Puteți crește cantitatea ingredientelor pentru umplutură în funcție și de înălțimea tăvii (de exp. încă 250 g brânză, 1 ou și 1-2 lg îndulcitor).
Asamblare:
Scoateți aluatul din frigider și lăsați deoparte circa ¼ din el pentru decor. Bucata mare de aluat se întinde pe o planșetă presărată cu gluten sau amidon. Întindeți într-o foaie subțire de dimensiunea tăvii pe care o folosiți (de preferat silicon). Așezați foaia în tavă ridicând marginile, iar apoi turnați brânza în interior.
Din aluatul rămas întindeți o foaie din care tăiați fâșii (puteți face și altfel decorul, gen împletit) pe care le așezați peste brânză în tavă. Ungeți bucățile de aluat cu ou.
Puneți tava în cuptorul încins la 180 de grade și lăsați circa 45-50 minute.
Lăsați să se răcească puțin și puteți consuma din ea fie caldă, fie rece (se păstrează la frigider).