Pizza cu sunca si ciuperci
Visezi la o pizza! O vizualizezi si iti inchipui ca musti dintr-o felie aburinda! Dar apoi iti dai seama ca esti la dieta si nu ai voie nici macar sa te gandesti la ea, ca se depune .
Noroc ca exista varianta de pizza dukan! La fel de proaspata, aburinda, cu sunca, ardei, sos de rosii, ciuperci. Delicioasa!
Asa cum ati vazut la cealalta reteta de pizza dukan, nu e nimic complicat!
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente pentru o portie:
Blatul
- 1 oua
- 2 linguri de tarate de ovaz
- 2 linguri de tarate de grau
- 1 lingurita drojdie la plic
- sare
Topping:
- 4-5 linguri de pasta de rosii
- sare, oregano, cimbru
- sunca de pui/jambon de curcan
- ciuperci
- branza degresata
- ardei (optional)
- cascaval light sau branza topita (optional pentru consolidare si stabilizare)
Se bat ouale si se adauga taratele, drojdia si sarea. Aluatul format, cu consistenta moale,se toarna in tava pe hartie de copt si se modeleaza in strat subtire in forma rotunda (cam 18-20 cm diametru).
Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si se tine cca 8 minute.
Intre timp amestecam pasta de rosii cu sarea, oregano si cimbru. Cu acest sos ungem blatul de pizza, apoi adaugam bucati de sunca de pui, ciupercile, ardeii feliati.Deasupra putem adauga branza sau cascavalul in functie de faza in care sunteti.
Mai ungem putin cu sos de rosii pe alocuri si o introducem din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Sa va spun cat de buna a fost? Va dati seama, dupa PP a mers ca unsa.