Pizza cu pui pentru atac si PP
Stiu ca ați mânca o pizza și la PP sau în atac, dar știu că este mai dificil când ne gândim la imaginea clasică a unei pizza. Vă propun azi o rețetă rapidă de pizza care se potrivește zilelor menționate mai sus, și care rezolvă și problema consumului de tărâțe de ovăz din ziua respectivă.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru blat:
-1 ou
- 1lg cu varf de branza degresata
-2 lg de tărâțe de ovăz (1 ½ lg la atac)
- 1 lg tărățe de grâu (permisă)
- 1 lg de lapte praf degresat (permis din atac până la 3 lg/zi)
- sare
- fulgi de usturoi
- ½ lgt de drojdie uscată
Topping:
-1 ½ lg de brânză degresată
- 1 ou mic
- bucăți de pui fiert
- ¼ lgt cimbru uscat
- 1 lgt de semințe de in (tolerat din croazieră)
Prepararea este foarte simplă. Batem oul cu branza, adăugăm tărâțele și laptele praf, sarea, drojdia și fulgii de usturoi și întindem pe o foaie de hartie pentru copt sau pe una de silicon. Faceți un cerc cu un diametru de maxim 20 cm (o sa iasa o pizza mai mică). Introduceți blatul în cuptorul încins și lasați-l acolo pentru circa 7 minute.
Între timp vă ocupați de topping. Bateți oul cu brânza degresată și adaugați cimbrul. Puiul să fie rupt în bucăți mici.
Scoateți tava din cuptor (nu îl închideți), puneți puiul peste blat și cu lingura turnați compoziția de brânză peste pui. Presărați deasupra inul și dați la cuptor pentru circa 10-12 minute maxim. Dacă sunteți la PL adăugați rondele de ardei gras sau ciuperci.