Piure dulce de dovleac cu scortisoara
A apărut și dovleacul așa că vreau să vă propun câteva rețete care îl au la bază. Se pot foace multe dulciuri care să aibă la bază dovleacul și ar fi păcat să îl ratați. Sper să încercați aceste rețete și să vă placă.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 dovleac de dimensiuni medii
- 1 și ½ lgt scorțișoară
- îndulcitor lichid după gust
- esență vanilie
Preparare. Se taie dovleacul pe jumătate și se curăță de sâmburi. Apoi se taie de-a lungul în mai multe felii și se așează în tavă. Introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm circa 45 minute. O altă variantă mai rapidă ar fi să îl tăiem cubulețe, îl punem într-un vas pe care îl acoperim cu folie și îi preparăm în cuptorul cu microunde.
După ce s-a copt îl lăsăm la răcit puțin, iar apoi îi curățăm coaja. Miezul copt îl punem în blender, adăugăm scorțioara, cuișoarele, îndulcitorul și vanilia și blenduim fin.
Piureul rezultat îl puteți consuma ca atare, cu iaurt sau în alte rețete (precum aceasta http://www.retete-dukan.ro/tarta-cu-branza-si-dulceata-de-rubarba/ – înlocuiți dulceața de rubarbă cu piureul de dovleac). Se păstrează câteva zile la frigider.
Poftă bună!