Piftie de curcan
Sa incercam si alceva. De data asta o piftie de curcan care sa poata fi consumata cu succes in dieta Dukan.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- un copan de curcan (mare ce e drept)
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- foi de dafin
- 3 bucati de usturoi (nu manunchiuri ci bucati)
condimente
- 2 foi de gelatina
Mai intai am luat la curatat copanul si am luat pielea de pe el si ce grasime era la vedere. Apoi l-am pus impreuna cu legumele, foile de dafin si condimentele (sare, piper) la fiert. Eu le-am fiert in oala sub presiune 1 ora si un sfert.
Cand au fost fierte am mai luat cu polonicul grasimea care s-a adunat deasupra. Am scos o parte din supa si am pus usturoiu taiat bucati si le-am lasat cca 10 minute. Si in acelasi timp am pus cele 2 foi de gelatina la hidratat in apa la temperatura camerei (nu calda).
In timpul asta am taiat morcovii rondele si am facut fasiute mici de carne pe care le-am pus in boluri. Se ia apoi zeama (care trebuie sa fie calda) si se strecoara de usturoi, se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Apoi se toarna in boluri peste morcovi si carne si se baga la frigider. Cam asta a fost toata smecheria. Cu restul de zeama si carne am facut si putina supa de curcan, asa ca am impuscat doi iepuri dintr-o data!