Paste cremoase cu pui la cuptor
Cine a spus că la dietă nu se pot consuma paste delicioase se înșeală. După cum deja știți, pastele shirataki sunt permise în dieta dukan, dar ele pot fi folosite în orice altă dietă deoarece au zero calorii. Trebuie însă să rețineți că ele nu au nici un gust, iar gustul lor final depinde de modul în care sunt preparate, deoarece ele iau gustul celorlalte ingrediente din rețetă. Așa că mare atenție la cum le gătiți. Eu le-am încercat preparate în mai multe feluri și m-am obișnuit cu ele și mai ales cu textura lor.
Dacă nu sunteți la dietă sau ați trecut la faza de consolidare se poate prepara rețeta cu pastele clasice sau cu cele integrale.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-300 g piept de pui
- 250 g paste (shirataki sau clasice)
- 150 g iaurt grecesc
- 100 g quark (în afara dietei se poate folosi smântână)
- 1 ou
- 1-2 căței de usturoi
- sare, piper
Preparare:
Mai întâi ne ocupăm de paste. Dacă folosim shirataki procedăm în felul următor: se spală pastele în 2-3 ape, apoi se pun la fiert în apă clocotită pentru 5-10 minute.
Dacă folosiți pastele clasice le fierbeți în apă clocotită câte minute scrie pe cutie, timp în care ne ocupăm de pui.
Pieptul de pui se taie cubulețe de circa 1,5 cm și se gătesc într-o tigaie antiaderentă încinsă, până se albesc. Se adaugă usturoiul tăiat feliuțe și se mai lasă circa 1 minut.
Până se pregătește puiul amestecați într-un vas iaurtul, quarkul/smântâna, oul și condimentele. Puiul preparat, pastele fierte și usturoiul se toarnă în vas peste compoziția de iaurt și se amestecă. Se toarnă această compoziție într-un vas rezistent și se introduce în cuptorul încins la 180 grade (pentru cine nu e la dieta se poate presara deasupra cascaval ras). Se lasă la cuptor circa 30-35 minute. Se consumă ca atare și sunt sigură că o să vă placă.
Poftă bună!