Pasta de rosii
Ce-ar fi să ne facem acasă singuri pasta de roșii? În felul ăsta nu mai stăm să căutăm prin magazine o pastă de roșii care să nu conțină zahăr. În plus o putem face proaspătă și păstra în frigider o perioadă mai mare de timp. Nu uitați că pasta concentrată de roșii este permisă în dieta dukan începând cu faza de atac, pe post de condiment în mâncăruri, dar limitată în atac și la PP la o jumătate de linguriță pe zi.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 kg roșii cherry (merg însă și cele clasice)
- 2 căței de usturoi
- 1 lgt ulei de măsline (dacă o faceți și pentru atac nu puneți uleiul de măsline)
-100 ml apă
- sare, piper
- 4-5 frunze de busuioc verde
Preparare. Într-o oală încinsă și stropită cu ulei de măsline se pune usturoiul tăiat bucăți la călit 1-2 minute (nu trebuie lăsat să se ardă). Roșiile cherry spălate bine se pun în în oală peste usturoi, se adaugă apa și se lasă la fiert sub capac. Dacă folosiți roșii clasice le tăiați în 2 sau în patru. Dacă nu vreți să folosiți uleiul puneți direct roșiile, apa și usturoiul la fiert in oală.
Le lăsați să fiarbă la foc mic circa o oră (cel puțin)- o oră și jumătate. Spre sfârșit adăugați și frunzele de busuioc verde.
În final turnați totul în blender și pasați bine de tot. Pasta rezultată o puneți în borcane pe care le păstrați în frigider. Simplu și ușor!