Pandispan cu portocala
Am revenit cu o reteta dukan nou nouta. Asta in primul rand pentru ca am primit de la prietenii mei de la NoSugarShop un produs nou - Mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati.
Acesta contine celuloza, tarate din coaja de psyllium, faina de konjac, agar-agar, pectina, guma de carruba si poate fi folosit in orice dieta. Pentru ca amestecul se compune din fibre alimentare solubile si insolubile si pentru ca raportul dintre aceste fibre este perfect, amestecul este ideal pentru copt, ceea ce il face perfect pentru deserturi dukan.
Acesta este prima reteta dukan in care am folosit acest mix si mi-a placut mult rezultatul. Urmeaza sa incerc si alte retete si sa le impart cu voi.
Faza: Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Scara nutritionala: incepand de Luni
Ingrediente:
-4 oua
- 4 lg cu varf mix de fibre cu faina de konjac
- 4 lg lapte praf degresat
- 4-5 lg indulcitor xilitol
- 50 ml suc de portocala (pentru Scara nutritionala incepand de miercuri) sau fanta 0 (dukan clasic sau luni si marti in Scara nutritionala)
- 2 lgt coaja rasa de portocala
- 1 plic praf de copt
- 2 lgt ulei de masline (optional)
- 1 vf de sare
Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare pana obtinem o spuma densa. Galbenusurile cu indulcitorul se mixeaza si ele separat intr-un bol dupa care se adauga sucul de portocala si coaja de portocala (plus uleiul de masline daca alegeti sa il folositi).
Cu lingura integram galbenusurile in spuma de albusuri.
Mixul de fibre cu faina de konjac, laptele praf si praful de copt se amesteca si se presara peste spuma de oua, integrandu-se in compozitie.
Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava patrata, 20×20 cm) si se introduce in cuptorul incins la 180 de grade. Se coace circa 30 minute sau pana trece de testul cu scobitoarea.
Iese un pandispan pufos si aromat, care merge de minune cu un ceai alaturi sau cu o cafea.
Pofta buna!