Paine Dukan 2
Revin cu inca o reteta de paine Dukan, de data asta una fara branza, deci nu mai iese umeda. Evident ca nu seamana cu paine alba, dar aduce foarte mult cu painea neagra. O puteti consuma in combinatii diverse la oricare dintre mesele de pe parcursul unei zile.
Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Portie pentru 2 zile
Ingrediente:
- 4 linguri tarate de ovaz
- 4 linguri tarate de grau (in atac puneti doar 2 lg)
- 3 albusuri
- 3-4 linguri de lapte (optional)
- sare
- 1 lingura de drojdie uscata (la plic)
Se bat albusurile spuma cat mai tare. Se adauga apoi pe rand, in ploaie, taratele de ovaz si cele de grau. La final adaugam sarea, laptele si drojdia si turnam compozitia intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Retineti, cu cat tava este mai mica cu atat painea va iesi mai inalta.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam circa 35-45 minute (in functie de grosimea painii, eventual facem testul cu scobitoarea). Se scoate cu tot cu hartia de copt din tava pe o farfurie si se lasa la racit.