Oreo double chocolate cheesecake
De vreo luna am inceput sa tin Scara nutritionala pentru a scapa de kilogramele acumulate in sarcina. Recunosc ca nu o tin ca la carte, din motive obiective, dar am adaptat-o si mi se potriveste foarte bine (cantarul asa zice). Prin urmare, duminica ma rasfat cu cate un desert mega-ultra-delicios ca doar am voie. Si atunci ma pun pe treaba sambata, ca doar trebuie sa merite asteptarea asta de o saptamana, nu-i asa?
Ce imi place mie la reteta asta este faptul ca se pregateste foarte repede si foarte simplu, iar ingredientele sunt la indemana tuturor. Cu rabdarea trebuie sa stati bine, deoarece e bine sa stea in frigider cateva ore.
Asadar, pentru cei care tineti Scara nutritionala dukan reteta este potrivita pentru masa de sarbatoare.
Mai retineti faptul ca ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 22 cm, pentru una mai mare fiind nevoie sa dublati cantitatile.
Faza: Consolidare (masa de sarbatoare), Stabilizare definitive
Scara nutritionala – Duminica
Ingrediente crusta:
-10 biscuiti Oreo
-1 cub unt topit
Ingrediente crema de branza:
-100 ml frisca lichida
- 200 g cicolata alba
- 1 cubulet unt
-200 g crema de branza din cea mai fina
-200 ml frisca lichida
- 4-5 biscuiti Oreo
Ingrediente ganache de cicolata:
-100 ml frisca lichida
-100 g ciocolata neagra
Preparare:
Pentru crusta mixam biscuitii Oreo si ii amestecam cu untul topit.
In tava tapetata cu hartie de copt la baza formati un strat uniform din amestecul de biscuiti.
Pentru crema de branza procedati in felul urmator: incalziti cei 100 ml de frisca lichida pe aragaz suficient cat sa puteti topi untul si cicocolata alba (nu trebuie insa sa o lasati sa fiarba). Amestecati bine pana cand ciocolata este topita si lasati putin la racit.
Bateti cu mixerul cei 200 ml de frisca lichida ramasi si cand frisca s-a inchegat adaugati crema de branza si mixul de ciocolata alba topita. Amestecati sa se uniformizeze compozitia.
Rupeti/taiati biscuitii Oreo in bucatele si ii adaugati in crema de branza si ciocolata.
Turnati crema de branza peste stratul de biscuiti in tava si dati la rece vreo 2 ore pana se intareste ca lumea.
Pentru ganache-ul de ciocolata, incalziti frisca lichida si topiti ciocolata neagra. Lasati sa se raceasca putin si turnati in tava peste crema de branza. Dati din nou tortul la frigider cateva ore sau peste noapte.
Doamne, e ceva de vis. Biscuitii din interior se inmoaie putin, ciocolata alba si crema de branza se imbina perfect cu ciocolata neagra…. ufff….mai e asa mult pana duminica…
Pofta buna!