DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Orange Cheesecake

Sa incercam o alta varianta de cheesecake. De data asta cu blat incorporat si aroma de portocale. Inca un deliciu de care ne putem bucura in dieta Dukan.

Faza Croaziera, Consolidare

Ingrediente:

Ptr. blat:

- 3 lg de tarate de ovaz

- 2 linguri lapte praf degresat

- 1 lingura de cacao

- 1 ou

Ptr. crema:

- 250 gr de branza degresata

- 1 albus de ou

- 3 foi de gelatina

- 50 ml apa

- 4-5 linguri de indulcitor praf

- aroma de portocale

Mai intai pregatim compozitia pentru blat. Punem oul si il amestecam bine cu o furculita, apoi adaugam taratele de ovaz, laptele praf si cacaua. Va iesi o compozitie care curge. Pregatim o tava pe care o acoperim cu hartie de copt si turnam in mijloc compozitia (o lasam cam la un cm grosime, se mai imprastie ea). Nu conteaza forma ptr ca oricum o blenduim. Bagam tava in cuptorul incins la 180 de grade si o lasam cam 10 minute dupa care o scoatem si o lasam la racit alte 10 minute. Placinta formata o maruntim si o dam prin blender pana se fac farmituri marunte de tot. Deocamdata o lasam la o parte.

Intre timp punem si foile de gelatina la hidratat in putina apa rece si le lasam 10 minute. Punem cei 50 ml de apa la incalzit si cand atinge puctul de fierbere o luam de pe foc si punem gelatina hidratata si amestecam bine de tot.

Pentru crema, batem bine de tot albusul de ou pana se face spuma consistenta (cu mixerul). Incorporam cu lingura incet branza degresata (amestecam cu lingura nu cu mixerul) si indulcitorul pudra. Peste acestea turnam gelatina hidratata in apa calda si aroma de portocale.

Luam firmiturile de blat si le incorporam in crema de branza. Turnam compozitia intr-un vas de yena si o punem in frigider peste noapte.

Eu i-am mai facut o glazura dintr-o lingura de lapte praf degresat, 1 lingura cacao, 1 lingurita indulcitor si putina apa (sau lapte praf lichid).

Pare complicat dar nu este deloc. Si e buna de tot!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: