Omleta taraneasca
Omleta taraneasca o stim cu totii. Nici eu nu o fac pe atat de des pe cat si-ar dori sotul si nu stiu de ce. E simplu de facut si de efect (vizual si gustativ .
Si mai presus de toate este perfecta pentru dieta Dukan. Deci iata si reteta.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 2 oua
- 2 fire de ceapa verde
- o rosie mica
- 1 felie de sunca slaba de curcan sau pui
- sare
Se bat in forta ouale. Se taie bucatele mici sunca, rosia se taie si ea cubulete, iar din ceapa taiem bucati de circa 1 cm din partea verde. Le amestecam cu ouale. Intre timp ungem tigaia (musai sa fie una super antiaderenta, daca nu puneti cele 3 picaturi de ulei permise si ungeti tigaia) bine de tot si turnam compozitia. O lasam sa se faca pe o parte iar apoi o intoarcem si pe cealalta.Daca o faceti la foc mic e posibil sa o intoarceti fara sa se rupa, dar la foc mare cresc sansele. Nu conteaa, oricum gustul e acelasi. Bun de tot! Si e o varianta de mic dejun Dukan, dar si nedukan pentru restul familiei.
Pofta buna!