Omleta alba cu sunca si ciuperci
O rețetă foarte bună pe care v-o propun în ideea că ați folosit gălbenușuri la o altă rețetă și nu aveți ce face cu albușurile sau din contră, nu vreți să consumați atât de multe gălbenușuri din cauza colesterolului. Se face relativ repede și e foarte gustoasă. Numărul de albușuri folosite poate fi diferit în funcție și de dimensiunea vasului sau tăvii în care o pregătiți. Această rețetă se face la cuptor, deci din nou fără prăjeală. Această rețetă poate fi adaptată și pentru zilele de atac și PP, dacă scoateți ciupercile din compoziție.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-5 albușuri de ou
- 2 felii de jambon de curcan sau șuncă slabă de pui
- 4-5 ciuperci champignon tăiate felii
- 1 fir de ceapă verde
- sare, piper, oregano
- 1-2 lg de brânză degresată (opțional)
Se feliază șunca și se taie ceapa rondele. Albușurile se bat puțin ca la omleta normală. Acestea din urmă se amestecă cu șunca, ceapa și ciupercile (și brânza dacă puneți), se condimentează cu sare, piper și oregano și se toarnă în tava de silicon (9 x 22 cm am folosit eu). Se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 15 minute (sau până considerați că e gata).
O variantă ar fi ca înainte să sotați putin legumele și apoi să le adăugați albușurilor bătute. Deasemena, mai puteti adauga ardei gras, dovlecei sau ce legume doriti si va plac.
Poftă bună!