Negresa de post
Un desert care să le îndulcească zilele celor care țin post. Eu l-am facut deja de câteva ori și e un succes total. Reteta e o combinație din rețetele găsite pe net și de prin revistele care le am acasă. Pentru dieta dukan rețeta este valabilă doar în faza de consolidare la masa de sărbătoare și la stabilizare.
Faza Consolidare (la masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-250 g zahăr
-200 ml apă
- 75 ml ulei
- 8 lg dulceață de zmeură
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 lg cacao
- praf de sare
Preparare:
Punem făina într-un bol, adăugăm cacaua, praful de copt, sarea, zaharul, apa și uleiul și omogenizăm bine de tot compoziția. Adăugăm dulceața la compoziție și continuăm să omogenizăm. O să iasă un aluat mai compact. Punem aluatul într-o tavă rotundă (24 cm diametru) sau pătrată, preferabil de silicon, dacă nu o tapetați cu hârtie de copt. Introduceți tava în cuptorul încins deja la 180 de grade și coaceți circa 25-35 minute (faceți testul cu scobitoarea).
Poftă bună!