Musaca de legume cu pui
V-am dat reteta de musaca simpla cu legume, dar putem combina legumele cu proteinele, iar rezultatul este unul delicios pentru papilele noastre gustative si pentru dieta Dukan. Daca stau bine sa ma gandesc nu este doar strict pentru dieta, asa ca daca va lasa inima o puteti imparti cu membrii familiei, asa cum am facut si eu!
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 2 zile
Ingrediente:
- 300 gr carne tocata de pui (sau curcan)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 vinete medii ca dimensiune
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 1 ardei verde
- 1 legatura de marar verde
- 2 linguri de sos de rosii
- 500 ml sos Bechamel (reteta aici)
- sare, piper
Intai de toate curatam vinetele si le taiem rondele de circa 1 cm grosime. Le punem intr-o tava pe hartie de copt, turnam niste sare peste ele si le bagam la cuptor (incins la 180 grade), unde le tinem cam 10-15 minute pana se inmoaie putin.
Intre timp taiem ceapa marunt, dam morcovul prin razatoare si ii turnam intr-o tigaie antiaderenta incinsa, eventual unsa cu putin ulei (in limita celor 3 picaturi permise). Amestecam continuu, iar dupa 5 minute adaugam peste sosul de rosii si il mai lasam pe foc inca 5-10 minute (continuand sa amestecam). Intr- alta tigaie, tot antiaderenta, punem carnea tocata de pui la calit. Amestecam mereu in tigaie si o lasam maxim 10 minute.
Cand toate acestea sunt gata incepem sa “asamblam” musacaua. Punem mai intai un strat de vinete, apoi unul de morcovi si ceapa calita, apoi punem un strat de carne, iarasi morcovi si ceapa calita, apoi dovleceii taiati rondele, cateva felii de rosii si ardei si deasupra mararul verde tocat marunt.
Deasupra turnam sosul Bechamel (daca nu vreti cu sos, bateti 2 oua cu 150 ml lapte si eventual o lindura de amidon si turnati peste). Introducem vasul la cuptor (180-190 grade) si le lasam cca 1 ora (pana prinde sosul de deasupra o culoare aramie).
Pofta buna!