Mititei de curcan
Nu mănânc des mititei, dar și când mi se face poftă….! Așa că am decis să trec la treabă și să încerc o rețetă de mititiei Dukan din carne de curcan. Zis și făcut, studiat diverse rețete, căutat ingredient și trecut la treabă!
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-400-500 gr carne de curcan (piept și pulpă superioară fără piele și curățată de grăsimi)
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru
- 1 căpățână mică de usturoi
- 1 linguriță bicarbonat
- 250-300 ml apă minerală carbogazoasă
Tocăm carnea de curcan și o amestecăm cu sarea si bicarbonatul stins cu puțină apă minerală, o framântăm bine. Se lasă de seara până dimineață la rece în frigider, acoperind vasul cu o folie de plastic înțepată cu acul din loc în loc ca să intre aerul.
A doua zi adăugăm și usturoiul pisat (sau dat prin răzătoarea mică), boiaua, cimbrul și piperul și frământăm bine compoziția. Peste carnea condimentată turnăm apa minerală, frământăm până se omogenizează și introducem din nou vasul acoperit în frigider pentru cca 12 ore sau chiar mai mult. Se spune ca, cu cât carnea de mititei preparată stă mai mult la rece cu atât gustul va fi mai bun.
Îi puteți modela folosind mașina de tocat carne cu forma de la cârnați sau simplu, cu mâna (chiar mai indicat).
Cel mai bine merg făcuți pe grătar cu foc, dar dacă nu avem cum, atunci ne mulțumim cu ei făcuți în tigaie!
Ii consumam cu putin mustar fara zahar sau daca sunteti la PL cu o salata de legume!
Poftă bună!