Mini frittata cu sunca si ardei
Mie îmi place foarte mult frittata. E unul din felurile mele preferate, așa că încerc să o pregătesc în cât mi multe moduri. Am încercat și varianta de mini frittata și am fost la fel de mulțumită de rezultat.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-3 ouă mari
- 2 lg de brânză degresată
- 1 ardei gras rosu mare (sau doi mai mici)
- 3-4 felii de șuncă/jambon de curcan degresat (sau mai multe, depinde cum alegeți să o puneți în forme)
- sare, piper, oregano
Preparare. Pregătim formele de brioșe (+/- 6-8 forme). Ouăle se bat, se amestecă cu brânza, sarea și piperul și se adaugă în compoziție ardeiul tăiat mărunt. Șunca/jambonul de curcan se poate așeza în forma de brioșă așa cum am facut eu (nu mi-a plăcut că partea care a rămas afară s-a ars un picuț), sau poate fi tăiată și adăugată în compoziție.
Presărăm deasupra oregano și introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade (eu am pus si o crenguta de rozmarin). Se lasă la copt 20-30 minute (vă dați seama după culoare).
Simplu de pregătit și delicious pentru papilele gustative!