Mini cheesecake cu dovleac
Mi-am luat zilele trecute 2 dovleci plăcintari și i-am pus în funcțiune. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să îi coc, iar apoi cea mai mare parte i-am făcut piure pe care l-am folosit în mai multe rețete. Astăzi am să vă arăt o rețete delicioasă de cheesecake, cu umplutură fină de piure dulce cu scorțișoară.
Dacă vă place cheesecake-ul, dar și dovleacul că invit să purcedeți în bucătărie. De pregătit se pregătește în 10 minute, de copt durează circa 50-60 minute. Rezultatul…de te lingi pe degete.
Eu am făcut porție simplă, dacă vreți puteți dubla, tripla cantitățile.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marti
Ingrediente:
-250 g brânză cremoasă
- 1 ou
- 150 g iaurt grecesc
- 4 lg îndulcitor pudră (după gust)
- esență de vanilie
- 5 lg piure dulce de dovleac (rețeta AICI)
Preparare:
Într-un bol se bate oul, apoi se adaugă peste brânza, iaurtul , îndulcitorul și esența de vanilie. Se pune cu lingura în formele de brioșe (4-5-6 depinde ce dimensiune au și cât le umpleți) și se uniformizează.
Piureul de dovleac se pune într-un posh (sau o pungă cu unul din colțuri tăiat) și se umplu brioșele cu acesta (ca în poză).
Se introduce în cuptorul încins la 180 g și se lasă la copt circa 50-60 minute.
Se consumă reci!