Mancare de pui cu praz
Vă place prazul? Dacă nu, atunci ar trebui. Prazul este o plantă bogată în vitaminele A, C și, în cantitate mai mică, în vitaminele din grupul B. Acesta mai conție fier, magneziu și acid fosforic (utili sistemului nervos), sodiu, sulf și siliciu (favorizează elasticitatea articulațiilor și a pielii), magneziu, potasiu și calciu (util pentru oase). V-am convins?
Prin urmare, mai ales că e ușor de găsit în piețe sau hipermarketuri, vă propun o rețetă de mancare cu pui și cu praz.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui mai mare (sau 4 pulpe superioare fără piele)
- 4 fire de praz
- 250 g roșii în conservă
- sare, piper, cimbru (chiar și usturoi dacă vă place)
- mărar verde
- 1 lgt ulei de măsline
Preparare. Carnea de pui o tăiem bucăți, iar prazul îl tăiem rondele de circa 2 cm grosime. Stropim prazul cu ulei de măsline (se poate și fără) și îl punem într-o tigaie antiaderentă (dacă aveți una mai înaltă, dacă nu atunci folosiți o oală) și ”sotăm” prazul 2 minute. Adăugăm apoi carnea de pui și mai lăsăm 2 minute, amestecând până când carnea devine albă. Adăugăm apoi roșiile în conservă, jumătate de cană de apă și lăsăm să fiarbă sub capac circa 20-25 minute (dacă e cazul mai adăugăm apă pe parcurs).
În final condimentăm, adăugăm mărarul verde și…
Poftă bună!