Lista celor 100 de alimente permise în dieta Dukan
68 de alimente proteice:
- tipuri de carne – cotlet, file de vită, rosbif, limbă, carne de vită uscată (Grisons), escalop, coastă, ficat și rinichi de vită, precum și jambon de porc, muschi de porc fara grasime, iepure.
- pește – cod, merluciu, dorada, pește-pion, pește-sabie, halibut afumat, morun afumat, pollak, limandă, pește-pescar, pește-lup, macrou, merlan, barbun, calcan, ocheană, sardine, somon, somon fume, limbă-de=mare, surimi, ton, ton în suc propriu, pisică de mare.
- fructe de mare – melc de mare, calmar, scoică de râu, moluscă bivalvă, scoici St. Jacques, crab, creveți, creveți gri, creveți de Mediterana, homar, stridie, langustă, homar de Norvegia, midi, arici de mare, caracatiță, sepie, broască țestoasă.
- carne de pasăre – struț, prepeliță, cocoș, pui, ficat de pasăre, curcan, porumbel, bibilică, pui, sunca/jambon degresate de pui sau de curcan.
- ouă – de găină, curca și de prepeliță.
- proteine vegetale – seitan, burger si produse din soia, tempeh, tofu
- lactate – iaurt fără grăsimi simplu sau îndulcit cu aspartam, brânză fără grăsimi, brânză de vaci, petit – Suisse (specialitate de branză), specialitate de branză Gervais, lapte degresat, ricotta degresata.
32 de legume
- Anghinare, sparanghel, vânătă, sfeclă roșie, sfeclă, broccoli, morcovi, țelină, ciuperci, varză de toate felurile (de Bruxelles, conopidă, guile, varză roșie), miez de palmier, castravete, dovlecel, andivă, spanac, fenicul, salată creață, fasole verde, napi, ceapă, măcriș, praz, ardei, dovleac, ridiche, salată verde, soia, roșii.
In lista alimentelor permise se afla si:
SHIRATAKI si alte produse din konjac sunt permise nelimitat inca din faza de ATAC!
Uleiul de masline – permis din faza de croaziera – 1 lgt/zi.
Fructele Goji – permise din Atac dupa cum urmeaza: in zilele de PP – 1 lg/zi, in zilele de Pl – 2 lg/zi
Aceste alimente pot fi consumate simple sau în orice combinație pe tot parcursul dietei Dukan, respectând cele două etape: PP (proteina pura) și PL (proteina pura-legume).
Sursa: Pierre Dukan, Retetele Dukan, 2012, Paralela 45.