Lemon curd (crema de lamaie)
Este o cremă delicioasă pe care puteți să o folosiți la rulade, prajituri sau brioșe. Gustul de lămâie este unul foarte plăcut, dar puteți să o realizați cu orice aroma doriți. Eu acum vă propun o rețetă dukan a originalului lemon curd, folosit ca desert sau ca topping la alte rețete.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porție pentru 2 zile
Ingrediente:
-2 ouă întregi (la care puteți adăuga pentru o culoare mai intensă încă 1-2 gălbenușuri)
- 2 lg de brânză degresată
- 2 lg de amidon
- sucul de la o lamâie mare sau 1 lămâie și jumătate dacă e mai mică
- 1 lgt coajă de lămâie
- 3-4 lg îndulcitor (sau după gust)
Batem ouăle întregi cu brânza până se omogenizează, iar apoi adăugăm și îndulcitorul. În alt bol amestecăm sucul de lămâie cu amidonul și coaja de lămâie. Turnăm lămâia cu amidon peste ouă și punem oala la foc mic de tot. Amestecăm mereu în cremă pentru a nu se prinde. Durează cam 5-8 minute până se îngroașă. Se lasă la răcit și se folosește pentru a umple rulada, prăjitura etc.
Pentru cei din familie puteți să îl faceți folosind aceleași ouă (întregi și 2 gălbenușuri), aceeași cantitate de suc și coajă de lămâie, adăugănd în loc de îndulcitor zahăr (1 cană) și în loc de amidon unt (50-75 g). Se face la fel.
Poftă bună!