Legume stir fry
Stir fry reprezintă o tehnică de a pregăti rapid preparatul, inspirată din bucătăria orientală, prin care legumele rămân crocante și își păstrează aromele, culoarea şi calităţile nutritive. De obicei, la pregătirea acestora se folosește tigaia wok și sunt necesare cantități minimie de grăsime. Stir-fry este un procedeu care se poate aplica în orice tigaie,însă adâncimea wok-ului și marginile sale oblice și curbate (acolo temperatura este mai mica, deci se pot muta ingredientele de pe fundul vasului catre laturi) sunt ideale pentru a pregăti acest preparat.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben sau verde
- 150 g de fasole galbenă pregătită la aburi sau fiartă înainte
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 lgt ulei de măsline (opțional)
- 1-2 lgt de sos de soia (cu îndulcitor este la liber, dacă are zahăr este tolerat 1 lgt/zi)
- sare, piper
- 1 lgt oțet balsamic
Prepararea nu necesită deloc mult timp.
Încingem wok-ul sau tigaia la foc mare. Adăugăm uleiul sau dacă nu vreti să folosiți ulei puneți 2 lg de apăși turnați legumele tăiate cuburi mari (ardeii, ceapa) și fasolea. Este important să amestecați continuu conținutul wok-ului. Faceți acest lucru pentru circa 5 minute. Adăugați apoi usturoiul (cățeii întregi dar zdrobiți puțin), sarea, piperul și sosul de soia. Continuați să amestecați pentru circa 5-8 minute (da sosul ca lumea în clocot). În final, după ce stingeți focul adăugați și oțetul balsamic.
Se consumă alături de pulpe de pui la grătar sau orice carne doriți dvs și aveți la îndemână.