DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Lapte condensat dietetic

Ce dor îmi era de laptele condensat… Acesta se poate folosi în diferite rețete sau pur și simplu ca atare în combinație cu biscotti, brioșe sau checuri.

Și iată că am găsit cu ajutorul Mariei (pot să o numesc prietenă din mediul online)pe un grup din acre facem parte, soluția pentru a pregăti lapte condensat acasă, fără a ne mai mustra conștiința privind numărul de calorii pe care îl are. Reteta originala se regaseste aici.

Vă dau și vouă cu mare drag această rețetă și sper să o puneți pregătiți cât mai curând.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-250 g lapte praf degresat

- 250 ml apă

- 1 esență de vanilie

- 4-5 lg xilitol

Preparare:

Laptele praf se pune într-un vas cu pereți mai groși. Treptat turnăm apa și amestecăm cu atenție pentru a nu face cocoloașe.

Adăugăm xilitolul și esența de vanilie și punem oala pe foc mic.

Lăsăm pe foc amestecând constant pentru a nu se prinde de pereții vasului până când dă în primul clocot (face un fel de spumă). Oprim focul și luăm vasul de pe aragaz.

Turnăm compoziția rezultată (puțin îngroșată) într-un borcan și o lăsăm la răcit. Dacă are cocoloașe o folosiți o sită fină atunci când turnați în borcan și amestecați cu o lingură de lemn în sită pentru a sparge cocoloașele.

După ce s-a răcit se păstrează în frigider cu capacul pus și se consumă când aveți nevoie.

Atenție, din cauza cantității mari de lapte praf nu abuzați cu consumul zilnic al laptelui condensat.

Abia aștept să îmi spuneți cum a ieșit și sunt convinsă că am să văd rețete în multe locuri de azi înainte.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: