Jeleu de iaurt cu rom, vanile si scortisoara
Nu sună îmbietor mixul acesta de arome? Și pentru că nu e tocmai momentul propice să gătim pe aragaz sau în cuptor din motive de temperaturi mega ridicate, încercâm să preparăm deserturi care nu necesită coacere. Și rețeta de față face parte din această categorie. În plus se prepară foarte repede și nu necesită multe cunoștințe despre bucătărit.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-300 g iaurt grecesc degresat
- 50 ml lapte degresat
- 6 foi gelatină (sau 1 plic pudră)
- îndulcitor după gust
- esență de rom
- esență de vanilie
- scorțișoară pentru pudrat
Preparare:
Începem cu foile de gelatină pe care le punem în apă la hidratat. Dacă nu știți cum se folosesc aveți aici un filmuleț care vă arată.
Încălzim laptele și după ce s-a hidratat gelatina o topim în laptele cald. Turnăm laptele peste iaurt într-un bol și omogenizăm compoziția. Adăugăm îndulcitorul, esențele de rom și vanilie și continuăm să amestecăm.
Turnăm compoziția în 2 boluri sau în forme de brioșe din silicon. Dăm la rece cel puțin 2 ore până se întărește compoziția.
Răsturnăm vasul/formele și scoatem cu grijă jeleul de iaurt, pudrăm cu scorțișoară și savurăm. Bun de tot și ușor de făcut.