DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Gulas unguresc de vita

Nu prea am rețete cu carne de vită pentru că noi nu ne dăm în vânt după acest fel de carne. Dar din cand în cand ne place să mai schimbăm gusturile și atunci fac un gulaș unguresc de vită, a cărei rețetă originală am gasit-o aici. Să ne lămurim de la început. Gulașul unguresc este o mâncare sau o supă groasă care are la bază cartofi sau găluște. Însă din rețeta noastră ele lipsesc cu desăvârșire.  Eu am adaptat-o pentru a putea fi o rețetă dukan. Dacă vă place idee vă urez succes în bucătărie!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă (PL)

Porții -2

Ingrediente:

-300 g carne de vită/vițel

- 1 ceapă

- 2 căței de usturoi

- 1 morcov mic

- 1 ardei verde

- ½  ardei iute (mai puțin sau deloc dacă nu vă place picant)

- 1 dovlecel

- 200 ml pastă de roșii

- 6 linguri vin (tolerat la 3 linguri pe zi pentru gătit. Dacă nu vreți nu îl puneți)

- 2 frunze de dafin

- ½ linguriță chimen

- sare, piper

Mai întâi tăiem carnea de vită (sau vițel că e mai fraged) în cuburi potrivite ca mărime. Acestea le punem în tigaia încinsă și le prajim (fără ulei) bine pe fiecare parte, până capătă culoarea albă.

Peste acestea adăugăm ceapa tocată mărunt și usturoiul tocat și mai lăsăm un minut.

Morcovul îl tăiem rondele, iar ardeiul iute și cel verde în cubulețe și le punem peste carne și ceapă. Adăgăm apă cât să le acopere, punem frunzele de dafin, sarea, piperul și chimenul și lăsăm să fiarbă la foc mediu circa 30-45 minute (capacul pus pe oală).

 Apoi adăugăm cele 6 linguri de vin alb, dovleacul și pasta de roșii și lăsăm să fiarba mai departe încă 20-25 minute. Sosul trebuie să scadă și să se îngroașe puțin. Trebuie să știți că durata de fierbere a gulașului unguresc de vită este direct proportională cu vârsta vitei de la care provine carnea folosită, prin urmare, cu cât vita este mai bătrână, cu atât va trebui s-o fierbem mai mult.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: