DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Gugulof cu aromă de sărbătoare

Am descoperit că am o colecție impresionantă de forme de silicon în debara. Tăvi rotunde, pătrate, dreptunghiulare, mai mari, mai mici, trandafiri, iepurași, guguloafe mici si mari, forme de brioșe simple sau mai modelate etc.

Și cu toate astea se întâmplă frecvent să folosesc cam aceleași forme atunci când pregătesc ceva. Unele cred că nu le-am folosit niciodată până acum, dar mi-am propus să le scot treptat din debara și să le introduce în circuit. Voi aveți astfel de forme?

Weekendul care a trecut am scos forma de gugulof și am pregătit o pufoșenie aromată pe care am mâncat-o alături de niște piure de dovleac. Bunnnn de tot!

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

-5 ouă (puteți folosi 5 albușuri și doar 2-3 gălbenușuri de exemplu)

- 4 lg tărâțe de ovăz măcinate

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb

- 6 lg lapte praf degresat

-3-4 lg lapte degresat

- 4-5 lg xilitol (îndulcitor după gust)

- 1 lgt cu vârf praf de copt (simplu sau cu șofran)

- esență unt

- 1 esență portocale + 1 lgt coajă portocală rasă

- 1 lgt scorțișoară

Preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu laptele degresat, îndulcitorul și esențele. Adăugăm apoi tărâțele de ovăz și cele de grău și lăsăm deoparte 5-7 minute.

Până atunci batem albușurile cu un vârf de sare până avem o spumă tare.

Integrăm gălbenușurile în spuma de albușuri, amestecând cu grijă de sus în jos.

Adăugăm în ploaie cu lingura amidonul de porumb și laptele praf degresat amestecând cu lingura de sus în jos (să rămână aerată compoziția).

Punem în forma de silicon și introducem în cuptorul încins la 180 grade. Coacem circa 45-50 minute sau până trece testul scobitorii.

Se poate consuma alături de o budincă de vanilie, cu piure de dovleac sau dulceată de rubarbă (retetele pe site).

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: