Fursecuri cu merisoare
Astăzi vă propun o nouă rețetă de fursecuri delicioase. Se pot prepara împreună cu copiii, iar dacă țineți dietă atunci rețineți că acestea sunt doar pentru masa de sărbătoare. Dacă merișoarele nu sunt pe placul familiei atunci le puteți înlocui cu alt fruct.
Faza Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – Duminica la masa de sărbătoare
Ingrediente:
-375 g făină
- 250 g unt (un pachet) la temperatura camerei
- 200 g zahăr brun
- 1 ou
-100 g merișoare uscate
- 100 g fulgi de ciocolată albă (opțional)
- 2 lgt praf de copt
- 1 lgt esență de unt
- 1 lgt esență de vanilie
- 1 vârf de sare
Preparare:
Punem toate ingredientele uscate într-un vas. Adăugăm oul, untul și esențele și frământăm aluatul (cu mâinile sau mixerul). Punem merișoarele și fulgii de ciocolată (dacă îi folosim) și mai frământăm puțin aluatul.
Formăm o bilă pe care o punem 15 minute la rece în frigider.
Modelăm bile din aluat și apoi le aplatizăm (cam 3 cm în diametru). Le așezăm în tava de la cuptor pe hârtie de copt cu spațiu între ele că mai cresc.
Se introduc în cuptorul încins la 180 și se coc circa 15-18 minute. Se lasă la răcit și se păstrează foarte bine în cutie metalică.