Fursecuri cu lamaie
Ce poti sa faci atunci cand afara e multa zapada si se anunta un ger de crapa pietrele? Dai drumul la gratar si pregatesti ceva delicios. Fie ca esti la dieta sau nu, rezultatul iti poate gadila papilele gustative. De data asta am revenit cu o noua reteta dukan in care am folosit mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati. Imi place din ce in ce mai mult acest mix pentru ca se poate folosi in diverse retete, in special la dulciuri.
Pentru mine iarna merge de minune cu aroma de scortisoara, lamaie si portocale. De data acesta am ales sa pun in fursecuri aroma de lamaie si puteti sa va imaginati ce frumos a mirosit in bucataria noastra in timp ce se coceau fursecurile in cuptor.
Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Scara nutritionala – incepand de Luni
Ingrediente:
-2 oua
- 4 lg mix de fibre cu faina de konjac
- 4 lg indulcitor xilitol
- 4 lg lapte praf degresat
- 1 lgt faina konjac
- 1 lgt ulei de masline (nu in atac sau Lunea din Scara nutritionala)
- 1 lgt cu varf praf de copt
- esenta de lamaie
- 1 lgt coaja de lamaie rasa
Preparare:
Ouale, faina de konjac si indulcitorul se mixeaza foarte bine pana rezulta o crema spumoasa. Adaugam esenta de lamaie, coaja rasa si uleiul si amestecam mai departe.
Intr-un bol separat amestecam restul ingredientelort uscate: mixul de fibre cu faina de konjac, laptele praf degresat, praful de copt. Cu o lingura le turnam peste oua si amestecam compozitia pana se omogenizeaza.
O sa rezulte un aluat destul de consistent.
Cu lingurita formam gramajoare in tava pe hartia de copt.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 de grade si coacem 15-17 minute.
Sper sa incercati si voi reteta si sigur o sa va placa.