Fursecuri cu ciocolata si portocale
Unele dintre cele mai bune și clar cele mai aromate fursecuri pe care le-am pregătit. Sunt perfecte pentru perioada Crăciunului, iar dacă aveți invitați (de la mari la mici) sunt potrivite pentru servit. Succesul va fi unul garantat! Și această rețetă este una rapidă, care se pregătește în 10 minute, iar dacă aveți copii atunci puteți să-i puneți la treabă.
Faza Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – Duminica la masa de sărbătoare
Ingrediente:
-400 g făină
- 250 g unt (un pachet) la temperatura camerei
- 200 g zahăr brun
- 1 ou
- 3-4 lg coajă de portocală rasă
- 100 g fulgi de ciocolată neagră
- 2 lgt praf de copt
- 1 lgt esență de unt
- 1 lgt esență de vanilie
- 1 vârf de sare
Preparare:
Punem toate ingredientele uscate într-un vas. Adăugăm oul, untul, coaja de portocală și esențele și continuăm să omogenizăm aluatul (cu mâinile sau mixerul).
Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm cu grijă compoziția ca să nu îi distrugem.
Formăm o bilă pe care o punem 10 minute la rece în frigider.
Modelăm bile din aluat și apoi le aplatizăm (cam 2.5-3 cm în diametru). Le așezăm în tava de la cuptor pe hârtie de copt cu spațiu între ele că mai cresc. Dacă vreți ca fursecurile să fie mai zvăpăiate atunci le puneți grămăjoare cu lingurița în tavă.
Se introduc în cuptorul încins la 180 și se coc circa 15 minute. Se lasă la răcit și se păstrează foarte bine în cutie metalică.