Frittata cu sunca si cascaval
Nu este deloc greu de preparat frittata. În plus se poate face într-o multitudine de variante, cam cu ce aveți prin frigider. Eu păstrez mereu ouă și brânză în frigider, așa că atunci când rămân în pană de alimente sau de idei apelez la acestea și gata masa. Mai mult decât atât poate să mănânce și băiatul meu (care altfel decât în omletă sau frittata nu consumă ouăle). Astăzi vă propun o variantă de frittata gustoasă pentru zilele de PP, în cazul în care sunteți la dietă.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-5 ouă mari (puteți reduce numărul de gălbenușuri nu e musai să le punem pe toate cinci)
- 3 lg de brânză degresată cremoasă
- 100 g șuncă de pui sau curcan (pastramă)
- 1 ceapă roșie (permisa pe post de condiment)
- 50 g cașcaval ras (reteta AICI)
- sare, piper, oregano
-2-3 frunze de busuioc verde
Preparare:
Ouăle se bat și se amestecă cu brânza într-un vas. Peste acestea se adaugă șunca tăiată cubulețe mici, ceapa roșie tăiată julien și cașcavalul ras.
Se condimentează cu sare, piper, oregano si busuioc și se toarnă compoziția într-un vas de yena sau tavă de silicon (circa 20-22 cm diametru).
Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade. Se lasă la copt 30-40 minute.
Cu circa 10 minute înainte să fie gata se poate presăra deasupra încă puțin cașcaval ras. Un deliciu!