Frittata cu sunca si ardei
De ce frittata si nu omletă? Poate pentru ca e mai gustoasă și pentru că ne putem juca un pic mai mult cu ea cand o facem așa la cuptor decât când facem omleta în tigaie.
Deși mult timp a fost confundată cu omleta mai ales în afara Italiei, după 1950 termentul de frittata a început să fie recunoscut ca atare și de sine stătător. O frittata este diferită de o omletă simplă prin: cel puțin încă un ingredient care se află în amestec cu oul; procesul de coacere este mai lent, la foc mai redus; nu se pliază și nu se umple ca o omletă simplă; este servită sub formă de felii, caldă sau rece, împreună cu salate, pâine etc.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-5 ouă mari (puteți reduce numărul de gălbenușuri nu e musai să le punem pe toate cinci)
- 3 lg de brânză degresată cremoasă
- 100 g șuncă de pui sau curcan (pastramă)
- 1 ardei rosu (sau combinație de culori)
-2-3 felii roșii hidratate
- 2 lg cașcaval ras
- sare, piper, oregano
Preparare:
Ouăle se bat și se amestecă cu brânza într-un vas. Peste acestea se adaugă șunca tăiată cubulețe mici și jumătate din ardei taiți felii sau cubulețe.
Se condimentează cu sare, piper și se toarnă compoziția într-un vas de yena sau tavă de silicon (circa 20-22 cm diametru). Se adaugă restul feliilor de ardei, roșiile deshidratate tocate mai mărunt.
Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade. Se lasă la copt 30-40 minute.
Cu circa 10 minute înainte să fie gata se poate presăra deasupra puțin cașcaval ras. Un deliciu!