Frittata cu pui si spanac
De mult mi-am tot propus să încerc o rețetă de frittata, dar am tot amânat din diverse motive. De data asta s-a întâmplat și am făcut-o pentru că la o simplă trecere în revistă a frigiderului am desoperit că am ingredient necesare pentru a încerca această rețetă. O rețetă universală din care poate mânca toată familia la micul dejun sau la cină, dar în același timp o rețetă care se potrivește dietei dukan.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții- 4
Ingrediente:
-5 ouă
- ½ piept de pui mai mare
- 1 ceapă albă
- ½ ardei gras
- 1 mână de baby spanac (sau spanac normal) sau jumate dintr-o cutie de 125 g
- 1 lgt ulei de măsline (opțional)
- 2 lg de brânză degresată sau smântână pentru gătit (max 3% grăsime)
- sare, piper
Ceapa se taie mărunt și se pune la ”călit” într-o tigaie (se poate folosi opțional lingurița de ulei de măsline) pentru 5 minute la foc mic. Pieptul de pui se taie fășii de circa 1 cm grosime și se pun peste ceapă în tigaie. Se lasă până se albește și apoi se adaugă ardeiul gras (eu am folosit roșu) și spanacul rupt în bucăți mai mari (spălat și curățat). Se mai lasă pe foc încă 10 minute.
Între timp batem cele 5 ouă (pot fi și mai multe sau mai puține în funcție de dimensiunea tăvii, idea e că trebuie să acopere puiul) și le amestecăm cu brânza, sarea și piperul.
Puneți puiul cu spanac într-o tavă (de silicon dacă aveți, dacă nu o tapetați cu hârtie de copt) și turnați ouăle peste. Introduceți tava în cuptorul încins la 180 grade și lăsați la copt 30-35 minute.
O scoateți din tavă la răcit și o împărțiți cu cei din familie.
Poftă bună!