Friptura de vita la gratar cu ardei
Sa incercam azi si o friptura de vita. E simplu de facut, se cam face singura, asa ca e la fix.
Daca vreti sa mai inlocuiti puiul sau curcantul din dieta Dukan, atunci incercati si carnea de vita. E plina de proteine si satioasa.
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 1 persoana
Ingrediente:
- 250-300 gr antricot de vita
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura sos de soia
- sare si piper
Se incinge gratarul foarte bine. Se pune carnea pe gratarul ]ncins si se tine cate 10 minute pe fiecare parte, presarand-o cu sare grunjoasa, dupa gust. Se scoate si se pune pe un fund de lemn, se taie fasii si imediat se pune din nou la gratar pentru a se inchide capilarele sub actiunea caldurii, in felul acesta ramane sucul in interior.
In wok punem 1 lingura de sos de soia impreuna cu 2-3 linguri de apa si apoi adaugam ardeiul gras taiat cubulete. Ii tinem pe foc cca 10-15 min la foc mic, invartind constant. La sfarsit adaugam sare.
Turnam ardeii peste friptura de vita si o mancam cu pofta!