Dovlecei pane
Dacă vă plac dovleceii atunci puteți încerca această rețetă, mai ales pe post de garnitură la carne. Se pregătește ușor, coptul durează mai mult, dar nu ne solicită atenția și asta e foarte ok.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 dovlecel
- 1 ou
- 1-2 lg brânză degresată
- 2 lg tărâțe de ovăz
- 1 lg amidon de porumb
- sare, piper, oregano, usturoi praf etc.
Preparare. Se amestecă mai întâi oul cu brânza degresată, iar apoi se adaugă ingredientele uscate și se omogenizează. Dovlecelul se spală (se poate curăța de coajă) și se taie felii subțiri de maxim 1 cm grosime. Se tăvălesc feliile de dovlecel prin compoziția pregătită și se adaugă fie în tava de silicon, fie pe hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins la 180 grade și coc circa 20 minute (sau până prind o culoare arămie). Merg de minune cu un grătar de pui, pui stifado etc.
Poftă bună!