DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Crenvusti in aluat

Asta e una din retetele anului 2014. Dar saraca nu a mai apucat sa vada lumina zilei, ca sa zic asa. Pana la urma am zis ca ar cazul sa o scot de la naftalina si pentru cine nu a incercat inca aluatul in varianta aceasta poate sa o faca acum.

Eu am folosit pentru această rețetă dukan crenvuști de pui, dar voi puteți folosi de exemplu cârnați de casă uscați. Cred că ar ieși la fel de buni. Rețeta nu este una foarte complicată deși poate așa pare la prima vedere. Fără prea multe alte discuții haideți să vedem care este rețeta.

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând cu Miercuri

Ingrediente pentru aluat:

- 200-250 g quark sau brânză cremoasă

-  60 g gluten de grau (sau făină integrală)

-  30 g amidon de porumb (sau făină integrală)

- 4 lg tărâțe de ovaz măcinate fin

-  2 lg lapte praf degresat

-  ½ plic praf de copt

- ½ lgt sare de himalaya

Ingrediente umplutură:

-4 crenvuști de pui

-3 lg ketchup light

-1 lgt ierburi aromate

- ½ lgt sare de himalaya

+ 1 gălbenuș și 2 lg lapte pentru uns

Preparare:

Punem ingredientele uscate într-un bol, iar apoi adăugăm cu lingura quarkul sau brânza cremoasă (pe rând câte o lingură) amestecând până se formează o cocă cu consistență densă. Învelim această cocă într-o folie alimentară și o băgăm în frigider pentru 15 minute.

După ce a stat în frigider luați coca și o întindeți pe o planșetă pe care ați presărat puțin gluten de grâu înainte (ca să nu se prindă).

Între timp puteți pregăti într-un bol umplutura, mai exact ketchup-ul, ierburile aromate și sarea, iar crenvuștii îi tăiați în bucăți de 3-4 cm.

Întindeți pe cât puteți coca în formă rotundă ca de pizza și tăiați în 9 sau 12 triunghiuri.

Ungeți coca cu sosul de ketchup pregătit, apoi așezați crenvuștii în partea cea mai lată și rulați.

Se așează în tavă pe hârtie de copt și se ung cu gălbenușul amestecat cu laptele. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade și se coc până se rumenesc (15-20 minute).

Poftă bună!

p.s. atenție la consumul de gluten!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: