DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Crème Brûlée cu vanilie si capsuni

Un desert delicios pentru cei care au ajuns la consolidare și au voie să consume fructe. Nu prea multe, dar e un început. Și cum se apropie sezonul căpșunilor spun că e o rețetă dukan delicioasă, numai bună de împărțit cu cei dragi. Pentru cei care nu sunt la consolidare încă, aveți pe site și varianta simplă de Crème brûlée.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2

Ingrediente:

-400 ml lapte degresat

- 4 gălbenușuri

- îndulcitor după gust

- 1 păstaie de vanilie

- un bol mic de căpșuni (până în 10 bucăți de dimensiuni normale nu de-alea gigant)

- 150 ml smântână pentru gătit (max 3% grăsime) – opțional pentru norocoșii care găsesc

Curățăm păstaia de vanilie de sâmburi și o punem împreună cu laptele la fiert până dă în primul clocot. Luăm de pe foc și lăsăm cu capac circa 10 minute.

Între timp amestecăm gălbenușurile de ou cu îndulcitorul. Căpșunile tăiate felii mai mari le punem de preferat în două boluri mai mici (rezistente la cuptor).

Turnăm laptele încă cald peste gălbenușuri, iar apoi adăugăm și smântâna pentru gătit (dacă nu o aveți o puteți înlocui cu două linguri de iaurt cremos degresat).  Turnăm compoziția peste căpșuni.

Intre timp pregatim o tava de aceeasi inaltime cu vasule folosite, și o umplem până la jumatate cu apă calduță. Punem apoi in tava vasele si le bagam impreuna in cuptor la bain marie. Le pastram in cuptor circa 30 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin, abia dupa care il introducem in frigider. Se consuma rece!

Poftă bună!

p.s. în rețeta originală luată din una din cărțile lui P.Dukan vasele se introduceau direct în cuptor, fără a fi gătite la bain marie. Puteți încerca și așa.

 

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: