DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Crema de branza

Vă doriți o brânză ușor tartinabilă pe care să o pregătiți voi după propriul gust? Atunci rețeta aceasta vine la fix. Este o rețetă care poate fi făcută atât de cei care urmează dieta dukan, dar și de cei care nu sunt la dietă. Foarte gustoasă, merge la fix pe turtițele dukan pe care vi le-am propus mai demult.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru circa 250-300 g de cremă de brânză:

-750 g iaurt degresat

- 1 lgt cu vârf sare

Pentru pregătirea acesteia mai aveți nevoie de o pânză și de o sită de bucătărie.

Goliți iaurturile într-un bol și adăugați sarea. Amestecați bine până când sarea se dizolvă în iaurt.

Pânza o clătiți înainte și o puneți deasupra sitei fixate pe un alt bol. Turnați în mijlocul pânzei iaurtul și apoi strângeți pânza deasupra. O să vedeți că deja începe să curgă zerul din iaurtul. Lăsați sita pe bol și introduceți totul la frigeder pentru 24 de ore.

După ce a stat suficient la frigider scoateți cu totul. Adunați pânza și răsuciți în cazul în care mai rămâne zer. Zerul adunat în bol îl aruncați. Îndepărtați pânza din jurul cremei de brânză și veți observa cum s-a schimbat textura. De aici încolo vă puteți juca cum doriți. Puteți adăuga, așa cum am făcut eu, mărăr verde tocat mărunt sau ceapă verde tocată, șuncă de pui sau curcan…ce vă place.

Se păstrează în frigider într-o caserolă de plastic cu capac.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: