Cornulete cu branza
Zilele astea am fost atât de prinsă cu alte treburi încât nu prea am avut timp să mai postez ceva. Asta deși am stocate în calculator câteva rețete care așteaptă să fie urcate pe site. Dar, zic eu, sunt suficiente rețete delicioase din care să alegeți și să vă faceți meniul.
Rețeta asta este una care sunt convinsă că o să vă facă plăcere.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând cu Miercuri
Ingrediente pentru aluat:
- 200-250 g quark sau brânză cremoasă
- 60 g gluten de grau (sau făină integrală)
- 30 g amidon de porumb (sau făină integrală)
- 4 lg tărâțe de ovâz măcinate fin
- 2 lg lapte praf degresat
- ½ plic praf de copt
- 1 fiolă esență de vanilie
- 3 linguri indulcitor pudră
Ingrediente umplutură:
-4-5 lg brânză
-3-4 lg îndulcitor
- 1 gălbenuș ou
- 2 lg goji hidratate
-1 fiolă esență de vanilie
+ 1 gălbenuș și 2 lg lapte pentru uns
Preparare:
Punem ingredientele uscate într-un bol, iar apoi adăugăm cu lingura quarkul sau brânza cremoasă (pe rând câte o lingură) amestecând până se formează o cocă cu consistență densă. Învelim această cocă într-o folie alimentară și o băgăm în frigider pentru 15 minute.
După ce a stat în frigider luați coca și o întindeți pe o planșetă pe care ați presărat puțin gluten de grâu înainte (ca să nu se prindă).
Între timp puteți pregăti într-un bol umplutura, amestecând toate ingredientele.
Întindeți pe cât puteți coca în formă rotundă ca de pizza și tăiați în 9 sau 12 triunghiuri. Puneti umplutura cu lingurița la baza fiecarui triunghi și începeti să rulați (se începe cu latura mai mare și se termină cu vârful).
Se așează în tavă pe hârtie de copt și se ung cu gălbenușul amestecat cu laptele. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade și se coc până se rumenesc (15-20 minute).
După ce le-ați scos pe farfurie le pudrați cu xilitol (îndulcitor) și le serviți cu plăcere.
Poftă bună!