Cod gratinat cu ciuperci
Un preparat delicios, care se gătește relativ repede. Desigur o rețetă dukan, numai bună pentru zilele de PL din croazieră.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Porții – 2
Ingrediente:
-400 g file de cod
- 4 căței de usturoi
- 2 frunze de dafin
- ½ legătură de pătrunjel verde
- 200 g de ciuperci
- 200 ml de supă de legume (sau apă)
- un iaurt degresat (150 g)
- 2 linguri brânză degresată
- 1 gălbenuș de ou
- sare, piper
Intr-o cratiță puneți fileul de cod și acoperiți-l cu apă. Adăgați frunzele de dafin, usturoiul și pătrunjelul tocat și lăsați-l la fiert 10-15 min.
Spălați și curățați ciupercile. Le tăiați în două, iar pe cele mai mici le lăsați întregi. Între timp puneți supa de legume la fiert într-o tigaie și adăugați ciupercile. Adaugați sare și piper și lăsați-le cu capac la fiert 10-15 minute (cam cât fierbeți și peștele).
Într-un bol amestecați iaurtul cu brânză degresată și gălbenușul de ou. Amestecați să se omogenizeze.
Scoateți peștele cu o spatulă și puneți-l într-un vas rezistent la căldură (yena). Adăugați peste pește ciupercile (fără zeama în care au fiert). Turnați deasupra compoziția din iaurt și uniformizați. Introduceți vasul în cuptorul încins deja la 180oC și lăsați cca 20-25min.
Pont – dacă sunteți în consolidare puteți să radeți niște cașcaval Gouda deasupra. Iese foarte bunnn (cel din poză așa e făcut).
Pofta buna!