Ciuperci umplute de post
Vă propun astăzi o rețetă delicioasă de ciupercuțe umplute la cuptor, însă de data aceasta în variantă de post. Se poate jongla cu rețeta aceasta, eu vă dau însă rețeta pe care am făcut-o și care nouă ne-a plăcut foarte mult.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-10-12 ciuperci champignon din cele mai mari
- 1 ½ lg pastă de roșii
- 1 lg fulgi de drojdie
- 50 g cașcaval vegetal ras (sau cașcaval degresat dacă nu țineți post)
- sare de himalaya, piper
- mărar verde
Preparare:
Se spală ciupercile și apoi cu grijă de îndepărtează piciorușele.
Tocați mărunt piciorușele, adăugați pasta de roșii, fulgii de drojdie, trei sferturi din cașcavalul ras, plus condimentele și amestecați bine. Adăugați o parte din mărarul verde tocat mărunt.
Umpleți ciupercile cu această compoziție, presărați cu cașcavalul rămas și introduceți-le in cuptorul încins.
Le lăsați la cuptor până se rumenesc și considerați că sunt gata! Presarati restul de verdeata si le consumati ca atare.