Ciuperci si conopida la cuptor
Conopida este o legumă permisă în dieta dukan cu foarte multe proprietăți. Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu conține amidon și poate fi consumată în curele de slăbire. Cele mai importante proprietăți ale conopidei sunt: anticancerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic antianemic, oftalmologic, scade nivelul colesterolului și sprijină sistemul imunitar. Sper că v-am convins să încercați această rețetă.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-250 g ciuperci
- ½ căpățână de conopidă
- 200 ml lapte degresat
- 1 lg amidon
- 150 g iaurt degresat
- 3 ouă
- 1 roșie (opțional)
- sare, piper
Preparare. Conopida spălată se rupe în bucățele și se opărește în apă sărată. Se scurg bucățile de apă și se pun într-un vas termorezistent. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se trag la tigaie 3-4 minute. Se scot din tigaie și se pun peste conopidă în vas. Adăugăm feliile de roșie deasupra.
Laptele se amestecă cu amidonul și se pune la fiert. Se amestecă permanent până se îngroașă, se ia de pe foc și se lasă 5-10 minute la răcit. Se adaugă apoi iaurtul și ouăle bătute și se omogenizează compoziția. Se adaugă sare și piper.
Adăugăm această compozie peste conopidă și ciuperci în vas și se dă la cuptor (180 de grade) pentru circa 40-45 minute. Dacă nu sunteți la dietă puteți înlocui iaurtul cu smântână, iar deasupra adăugați cașcaval ras înainte de a introduce vasul la cuptor. Se consumă caldă.
Poftă bună!