Ciuperci cu maioneza
O reteta foarte buna de aperitiv, pe care il puteti face pentru noaptea de Revelion, atat pentru voi cat si pentru musafiri. Nu va ia decat 15 minute sa faceti aceasta reteta Dukan, delicioasa si de efect!
Faza: Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
-500 gr ciuperci Champignon
-2 catei de usturoi
-maioneza Dukan
-sare, piper
-zeama de la jumatate de lamaie
Spalati bine ciupercile sub un jet de apa rece si le taiati in doua sau in patru bucati. Le puneti la fiert, iar cand dau in clocot puneti peste ele sare, piper boabe si zeama de lamaie si le mai lasati la fiert (in total 15-20 minute). Cand s-au fiert le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la racit.
Pentru a pregati maioneza Dukan aveti nevoie de:
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 galbenus de ou crud
- 4 linguri branza degresata (am folosit Lacteea cu 0,2%)
- 1/2 – 1 lingurita mustar
- sare
- 2-3 picaturi de indulcitor lichid (optional)
Se piseaza bine galbenusul de ou fiert si se amesteca apoi cu cel crud. Se adauga mustarul, branza degresata, sarea si indulcitorul. La sfarsit am pus compozitia in blender si am amestecat bine de tot, ca pasta sa fie foarte fina.
Peste ciupercile racite turnam maioneza, dupa propriul plac si gust. Daca vreti sa faceti si pentru musafiri, impartiti cantitatea de ciuperci in doua si faceti cealalta jumatate cu maioneza normala.
La final adaugati sare si piper daca este cazul, si usturoil pisat. Se pastreaza la rece si se consuma dupa ce a fost scoasa din frigider.
Pofta buna!