Ciorba de pui cu smantana si tarhon in otet
Și pentru că tot v-am dat rețeta de tarhon în oțet, vă mai dau o reteta de ciorbă la care eu îl folosesc cu succes.
Dacă înlocuiți smântana (care poate fi din cea mai slabă găsită pe piață) cu iaurt degresat o puteți include în lista de retete dukan preferate.
Cum v-am mai spus la noi există ciorbă la masă în fiecare zi. Și pentru că ne plac așa mult trebuie să le diversificăm ca să nu ne plictisim.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutritionala – incepand de Luni
Ingrediente:
-1 piept mare de pui + un spate de pui
- 2 morcovi
- ½ țelină
- 2 ardei grași verzi (merg si rosii daca nu aveti verzi)
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 gălbenușuri de ou
- 150 g iaurt grecesc degresat (sau smântână)
- 2 lgt de tarhon în oțet (sau după gust)
-sare de Himalaya, piper
- mărăr + pătrunjel verde
Preparare
Bucățile de pui le punem la fiert în 3 l de apă. Spumăm din când în când dacă e cazul.
Între timp tocăm legumele mărunt, mai puțin morcovii care mie îmi place să îi tai rondele.
După ce au fiert scoatem carnea din zeama și adăugăm legumele.
Lăsăm să fiarbă circa 20 minute și între timp alegem carnea de pe oase. Adăugăm carnea în supă și mai lăsăm să fiarbă circa 15 minute.
Dacă e cazul mai adăugați apă.
Între timp amestecăm gălbenușurile cu smântâna/iaurtul. Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste galbenusuri, din aproape în aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.
Oprim focul, adăugăm tarhonul în oțet și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele. (dacă o vreți mai acră mai puteți adăuga oțet fie din tarhon, fie normal). La consumare adăugăm deasupra mărar și pătrunjel verde tocat. O reteta dukan care ne face dieta mult mai ușoară! Un deliciu!!!