Ciorba acrita cu zeama de varza
În Ardeal de unde vin eu ciorbele se acresc mai mult cu zeamă de varză, decât cu borș. Cel puțin în zona mea așa se fac. Deși ciorba mea preferată acrită cu zeamă de varză este cea de perișoare, astăzi vă dau rețeta pentru cea de pui. Pe același principiu o puteți face însă și cu perișoare.
Pe timpul iernii, de fiecare dată când vin părinții în vizită aduc cu ei clar în bagaje și zeamă de varză din producția proprie. Dacă nu aveți la îndemână, atunci o puteți cumpăra de la vânzătorii din piață.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-3-4 pulpe superioare de pui
- 1 ceapă
- 2 morcovi rași
- ½ țelină
- 2 ardei verzi
- 1 mână de varză tocată
- ½ cană bulion de roșii
- 500 ml zeamă de varză
- sare, piper
- leuștean verde
Preparare. Punem la fiert legumele tocate și puiul în circa 1,5 l de apă.
Lăsăm să fiarbă circa 40 minute, iar apoi adăugăm bulionul de roșii și zeama de varză și mai lăsăm la fiert circa 10-15 minute. Potriviți de sare și piper.
După ce ați oprit focul adăugați leușteanul tocat mărunt și acoperiți cu capacul circa 10 minute.
Poftă bună!