Ciocolata dukan de casa
De mutlt am tot vrut sa postez rețeta de ciocolata. Dacă nu întreba cineva din nou de rețeta de ciocolata nu o postam nici acum că uitam de ea. E foarte delicioasă, adduce în mare cu ciocolata de casă normală. Eu prefer ciocolata albă cu aromă de rom, e cea mai delicioasă din punctual meu de vedere.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții pentru 4 zile
Ingrediente:
-12 lg lapte praf degresat (considerat adjuvant si permis din atac, dar limitat la 3 lg/zi)
-100 -150 ml apă fierbinte
-îndulcitor după gust
- esență de vanilie
-esență de rom
Opțional din croazieră 2 lg cacao.
Se fierbe apa și când dă în clocot puneți îndulcitorul și luați de pe foc (nu are sens să o păstrați că nu se îngroașă oricum). Turnați încet apa peste laptele praf (într-o crăticioară) și amestecați în continuu să nu se facă cocoloașe. Omogenizați până compoziția devine groasă ca o smântână. Puteți adăuga lapte praf sau apă în plus pentru a potrivi compoziția. Adăugați esențele și după caz cacaoa. Mai puteți să o dați în clocot dacă vreți, iar apoi o puneți în forme de silicon (chiar și de brioșe) și dați la frigider (chiar congelator primele 30 minute). Se împarte în porții și se consumă pe parcursul a 4 zile.
Un înlocuitor excelent pentru ciocolata din comerț. Dupa cum se vede din poze eu am facut de mai multe ori.
P.S. Nu folositi formele de silicon de inghetata deoarece va fi mai greu de scos ciocolata.
Poftă bună!