DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ciocolata alba cu cafea si rom

Sunt convinsă că vă place ciocolata. Să fie cât mai multă și cât mai variată. Și ce dacă sunteți la dietă? Se poate consuma și așa ciocolată dacă o facem noi acasă. Și iese foarte bună. Trebuie însă să reținem că nu avem voie să o consumăm decât păstrând limita celor 3 lg de lapte praf permis.

Astăzi vă propun o variantă de cicolată care mie îmi place foarte mult.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând cu Luni

Ingrediente:

-250 g lapte praf degresat

- 3-4 lg îndulcitor pudră (sau după gust)

- cca 175 ml apă fierbinte

- 1 lgt cu vârf cafea măcinată

- 1 fiolă esență de rom

Preparare:

Se amestecă laptele praf și cafeaua cu îndulcitorul pudră (poate fi și lichid daca nu aveți pudră).

Se toarnă căte puțin din apa fierbinte și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe. Se adaugă esența de rom și se omogenizează.

Se pune compoziția într-o formă de silicon (eu am folosit tava de chec si am folosit si folie alimentară deși nu era cazul).

Se pune în congelator până se întărește, iar apoi se păstrează în frigider. Servim câte o bucată de fiecare dată când avem poftă de ciocolată.

Atenție! Creaza dependență!! :)

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: